דימומים לא סדירים......

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/08/2022 | 21:51 | מאת: שני

שלום פרופ'.אני בת 33 ,ברקע אנדומטריוזיס-מאובחנת 9 שנים . פניתי לביצוע א"ס עקב דימום לא סדיר החל מהיום ה- 9 למחזור. בבדיקת הא"ס נמצא- רירית עובי 8.5 מ"מ. ונוזל בצוואר ורירית הרחם . ובנוסף- שרירן אחורי אינטראמורלי קטן בקוטר 6 על 9 מ"מ. ת.ו אחרון : 22.7.22 שאלותיי : 1. האם הממצאים הנ"ל מסבירים את הדימום הלא סדיר ? 2. הרופא הפנה אותי לביצוע בדיקת היסטרסקופיה- יש טעם ? 3. האם הרירית לא עבה מידיי לשלב זה ? 4. קראתי קצת על עניין של שרירינים ברחם וראיתי בטווח הגיל שלי הם נוטים לגדול... השאלה שלי- כרגע הממצא קטן ואפילו מאד. השאלה מאיזה שלב- מחליטים לטפל ולהסיר ? הנקודה שלי-אני רוצה בעוד שנה לנסות הריון.. אבל הרקע הגניקולוגי שלי עשיר ומורכב.. עברתיהרבה מאד הפלות..4 מתוכם האחרונות היו זיהומיות-ספטיות ....בשבועות 12-17 - . יש פרוספור אחד שאישר לי לנסות הריון..ורק אם אעשה- תפר צווארי בלפרסקופיה. ואטול טיפול אנטיביוטי רחב. לכן- לגביי ההריון - אעדיף להסיר כל ממצא שעלול להפריע ואפילו באחוז מיזערי להריון. - ולכן השאלה שלי-האם כדאי ומתי אפשר יהיה להסיר את השרירן הקטן הזה ? -והאם אכן הנטיה של השרירנים לחזור ? עצם הכריתה גורמת להם לחזור? אודה מאד מאד למענה. -סליחה על מס' השאלות הרב.

לעניות דעתי יש מקום לשקול ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לברר את תקינות חלל הרחם ולשלול הימצאות של הידבקויות או שרירנים שמעוותים את החלל.

מנהל פורום טיפולי פוריות