ביוץ בתחילת המחזור - מה עושים???

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/07/2022 | 23:44 | מאת: נורית

שלום ותודה רבה על הפורום הזה, בת 47, מקבלת ווסת באופן סדיר למדי, כל 22-28 יום. קיבלתי מתרומה 4 בלסטוציסטים מצוינים. הראשון הוחזר על בסיס טבעי ולא נקלט. בשני הרופא המליץ על החזרה עם הורמונים. לקחתי אסטרופם (2 בבוקר ו 2 בערב), במעקב האחרון התברר שהיה ביוץ וההחזרה בוטלה. הרופא אמר שזה נדיר שיש ביוץ עם אסטרופם אבל קורה. לאחר כ 10 ימים קיבלתי ווסת, וביום 3 למחזור ביצעתי us ומעקב הורמונים ונמצא זקיק של 20 מ"מ וההורמונים הראו שאני כבר לקראת ביוץ (יום 3 למחזור!), ההחזרה בוטלה. כששאלתי איך זה יתכן הרופא אמר שהסיבה היא הרזרבה השחלתית הנמוכה. הרופא אמר לי לעשות שוב מעקב בתחילת שבוע הבא (יום 12 בערך למחזור) ושהתכנית שלו היא לתת לי כבר משם אסטרופם כדי שזה לא יקרה שוב. האם זו תכנית נכונה? אני פשוט לא מבינה מה קורה בשני המחזורים האחרונים, תודה רבה

ככל הנראה מדובר במצב שנובע מהפרעות בביוץ, שקשורות לגיל ולירידה ברזרבה השחלתית. יש מקום לגרום לדיכוי שחלתי לפני התחלת הטיפול הבא.

מנהל פורום טיפולי פוריות