שאלות לגבי הזרעה ואוביטרל

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

26/06/2022 | 20:07 | מאת: ל

שלום, אודה אם תעזרו לי להבין מה קורה בעצם... מחזור סדיר 28 יום. בדיקות הורמונליות תקינות. בדיקת זרע תקינה. הדבקויות בשחלה ימין אחרי קיסרי. שחלה שמאל תקינה. החודש התחלתי טיפולי הזרעה ראשונה שבוצעה ללא מעקב ב.דם (איך שהגעתי לרופא נראה בא.ס זקיק 18 מ"מ. בחישוב ביום ה19 למחזור. הרופא אמר שניתן לנסות ללא ב. דם). הזרקתי אוביטרל באותו היום בערב. יומיים לאחר מכן הזרעה. לצערי קיבלתי מחזור. (12 יום בול לאחר האוביטרל). אם נשים את הסטטיסטיקות בצד (רק אחוז מסוים שההזרעה תיקלט)- מה יכולות להיות הסיבות שלא נקלט הריון הפעם? האם יכול להיות שהיה ביוץ לפני שהרופא ראה את הזקיק וזה פשוט היה גופיף צהוב שנראה בא.ס (למרות שלפי מיטב הבנתי זקיק 18 מ"מ עתיד לבייץ)? יכול להיות שהאוביטרל פשוט לא עבד? אם לא והתפספס הביוץ-אז למה קיבלתי מחזור בדיוק 12 יום אחרי? מנסה להבין איפה הבעיה... חודש הזה שוב אמורה לעשות הזרעה על מחזור טבעי...מבאס אותי לפספס עוד חודש.... תודה מראש,

לא ניתן לקבוע בוודאות מתי צפוי הביוץ רק על סמך בדיקת אולטראסאונד בודדת ואקראית, ללא בדיקת דם, או לכל הפחות עם ביצוע מעקב אחרי התפתחות הזקיק באולטראסאונד

מנהל פורום טיפולי פוריות