היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/01/2022 | 08:21 | מאת: טלי

שלום, אני אחרי כריתת שחלות וחצוצרות (מניעתית בגלל נשאות brca) ועוברת טיפולי פוריות בניסיון להרות. לאחר מספר טיפולים בהם הרירית לא התעבתה נשלחתי לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית, למרות שעברתי את הבדיקה לפני תחילת הטיפולים ולא נצפתה בעיה, רצו לבדוק שוב ליתר בטחון. בבדיקה תעלת צוואר הרחם היתה ממש חסומה והרופא פילס את הדרך כדי שיוכל לבצע את הבדיקה. יש לי כמה שאלות לגבי זה ואשמח מאוד אם תוכל לעזור לי: 1. האם ייתכן שבגלל שהתעלה היתה חסומה, כאשר ניסיתי לקחת אסטרופם בדרך הוגינלית הוא לא נספג כי כלל לא הגיע ליעדו? 2. האם עכשיו לאחר פתיחת התעלה זה יכול להעלות את הסיכוי לעיבוי הרירית וקליטת הריון? 3. מבחינת ההיסטרוסקופיה - כמובן שבמהלך הבדיקה ראיתי שיש בתעלה הרבה דם כי ממש היה צריך לפתוח שם. לאחר הבדיקה היו מעט הכתמות באותו היום וזהו. היום, 4 ימים לאחר הבדיקה, התחילו פתאום הכתמות חומות. אני מניחה שזה אולי הדם שנשאר שם ש"התיישן"? האם זה תקין שמופיע דימום כמה ימים לאחר הבדיקה? תודה רבה!

אין קשר בין היצרות התעלה של צואר הרחם לספיגת אסטרופם. ההפרשה יכולה להימשך מספר ימים לאחר הפעולה

29/01/2022 | 17:19 | מאת: טלי

תודה רבה

מנהל פורום טיפולי פוריות