מה היית ממליץ לי לעשות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

01/05/2021 | 14:35 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 38 וחצי, לפני שנתיים ערכתי בדיקת amh והתוצאה היתה 0.82. ערכתי אתמול עוד בדיקה, תוצאות יהיו בעוד שבועיים. לפני שנה וחצי (בגיל 37) הקפאתי 9 ביציות ב 2 מחזורים ואז החלטתי לעבור להזרעה מתורם. נכנסתי להריון בהזרעה שניה (כל אחת ההזרעות היתה כפולה יום אחרי יום)ילדתי לפני 5 חודשים (מההזרעה). אני מעוניינת לנסות להרות שוב מאותו תורם בעוד כחודשיים. נשארו לי 4 מבחנות זרע תורם iui (יקרות תורם מחול). ו9 ביציות קפואות. מלבד נסיון (בתקווה הריון) זה לא אהיה מעוניינת בילדים נוספים. אין לי תקציב לרכוש מבחנות זרע נוספות. ומעוניינת רק בתורם זה (שיש לי ממנו תינוקת) האם היית ממליץ לי להפשיר את הביציות ולהפרות אותן עם הזרע ולהחזיר? הביציות מוקפאות בזוגות לפי מה שהבנתי. האם עדיף להפשיר את כל 9 הביציות בבת אחת ולהפרות עם מבחנת iui אחת ואז להקפיא עוברים (מביציות שכבר היו קפואות), או עדיף להפשיר כל פעם שתי ביציות ולהפרות עם זרע שגירדו? חבל לי לבזבז מבחנת זרע iui יקרה על שתי ביציות כי לפי מה שאני מבינה יש שם כמות זרע פי 10 לפחות ממה שצריך כדי להפרות 2 ביציות. אני מבינה שבגירוד חלק מהזרע מופשר במצב כזה ולכן פחות יעיל אבל האם עדיין יהיה מספיק זרע במבחנת iui אחת שאני מגרדת מספר פעמים, כדי להפרות 9 ביציות? (ב 4 גירודים?) זה נראה לי עדיין עדיף מלהפשיר את כל הביציות ולהקפיא עוברים מביציות שכבר הוקפאו בעבר, לא? אלא אם כן הגירוד הורג את כל הזרע ולא רק חלק ממנו אז באמת לא יפרה. האם דווקא סיכוי גדול יותר להרות מביציות טריות שאשאב בגיל 38 וחצי? יש סיכוי שמכבי יאשר לי ivf מבלי לעשות הזרעות קודם, אם אני בת 38 וחצי וסביר להניח שה amh שלי נמוך (לפני שנתיים היה 0.82), או אין סיכוי שיאשרו ואצרך 3 נסיונות הזרעה לפני אישור ivf? אשמח לשמוע מה הכי כדאי לי עמ להיכנס להיריון כמה שיותר מהר, וכאמור יש לי רק 4 מבחנות זרע ואין לי אפשרות לרכוש חדשות. תודה מראש, מיכל

03/05/2021 | 13:41 | מאת: פרופ' משיח שלמה

שאלות כה רבות מצריכות פגישה עם מומחה פוריות, איבחון הרזרבה השחלתית שלך ועוד. באופן כללי (ודי שטחי לצערי) הייתי ממליץ לעבור שאיבת ביציות במסגרת טיפול IVF, (במימון קופת החולים), להפרות את הביציות הטריות יחד עם המוקפאות/מופשרות, להחזיר 1-2 עוברים ולהקפיא את השאר.

מנהל פורום טיפולי פוריות