רזרבה נמוכה - תגובה לטיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/04/2021 | 15:51 | מאת: נילי

שלום פרופסור, אני בת 38 עם רזרבה שחלתית נמוכה מאוד לכאורה: AMH=0.33 ו AFC של 6 זקיקים בסך הכל (3 בכל שחלה) בבדיקה שבוצעה ביום השלישי למחזור לפני כשלושה חודשים. כעת, בסבב שלישי של IVF (סבב ראשון בוטל בשל חוסר תגובה, בסבב השני נשאבו 4 ביציות). היום ביום ה 12 למחזור עם טיפול של מנופור 450, ישנם כ 10 זקיקים בין 10 ל 20 מ"מ ועוד מספר זקיקים קטנים (אסטרדיול 7200). אני מנסה להבין איך זה יתכן עם AFC בסיסי של 6 זקיקים בסך הכל וכן עם AMH 0.33, ישנם היום מעל 10 זקיקים גדולים ועוד כמה קטנים? האם התרופות מגדילות גם את כמות הזקיקים בשחלה? האם יתכן שיש שיפור במצב השחלה שלי או שמדובר במצב שרירותי? תודה.

27/04/2021 | 15:37 | מאת: נילי

מוסיפה שבעת הערכת המצב השחלתי הנקתי. האם יתכן שההנקה דיכאה את מצב השחלה וכעת מספר חודשים לאחר שהפסקתי להניק היא מתאוששת?

03/05/2021 | 13:32 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הבדיקות לרזרבה השחלתית לא תמיד מדגימות את המציאות. מה שקובע את הרזרבה זה התגובה לטיפול.

מנהל פורום טיפולי פוריות