דמם וסתי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

23/04/2021 | 02:38 | מאת: בתאל

שלום בת 44 ללא ווסת. אני מעונניית לשמור על הרירית והרחם על מנת להכין להכין את הרחם להרות בקרוב ב IVF. מעבר לטיפול שמקבלים לIVF ספציפי. 1. אני נוטלת מיזה תקופה פרוגילטון ואינו גורם לדמם. יכול להיות? (נאמר לי שגום לדמם) 2. האם יש הורמונים הגורמים לדמם דמוי וסתי? 3. פרוגילטון גום לדמם? המלצה אחרת? אשמח להמלצותיך תודה

24/04/2021 | 18:08 | מאת: פרופ' משיח שלמה

פרוגילוטון מריך לגרום לדימום וסתי כאשר מפסיקים אותו. אם אין דימום יש לבדוק את הרחם. למשל, לבצע היסטרוסקופיה

25/04/2021 | 15:45 | מאת: בתאל

תודה על המענה. אני לא יודעת האם הבנת שכאשר כתבתי אל וסת כוונתי שיש לי מנופאוזה. האם עדיין הפרוגילטון צריך לגרום למחזור דמה? תודה

26/04/2021 | 16:35 | מאת: בתאל

שלום פרופ' תודה על המענה. במקביל הייתי אצל רופא נשים. הרופא נשים אמר לי שבגלל שמגיל 38 אין לי וסת זה תקין שהפרוגילטון לא מביא למחזור חודשי - דמה (הוא אמר "למה אני צריכה דמה") אמרתי לו שאמרו לי שזה לא תקין שאין דימום חודשי עם פרוגילטון הוא אמר מי אמר לך את השטויות האלו שהשחלות לא עובדות אין מחזור חודשי גם עם טיפול תרופתי. והוא נתן לי לקחת אסתרופם פעמיים ביום למשך 10 ימים ואז לבצע US בכדי לבדוק את הרירית וסרב לתת לי היסטרוסקופיה. אני לא צעירה ודואגת שהרופא לא יתרשל עליי. האם הוא צודק בדרכו או לגשת לרופא אחר שיתן לי היסטרוסקופיה? אנא דעתך תודה.

מנהל פורום טיפולי פוריות