חיסון קורונה והחזרת עוברים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/02/2021 | 08:51 | מאת: Inbaliy

היי, האם כדאי להרחיק חיסון קורונה שני ממועד השתרשות המשוער בגלל תופעות של חום ודימומים שקרו לחלק מהנשים? כלומר אם ההשתרשות אמורה להתרחש (עד) היום, שבוע מהשאיבה, החזרת עובר הייתה ביום ראשון ואני צריכה לקבל חיסון ביום ראשון הקרוב? האם כדאי לדחות את החיסון בכשבוע או בכמה ימים כדי שהעובר יתפתח יותר ? האם חום של 38 ל - 24 שעות בליווי צמרמורות יכול לפגוע בהשתרשות שכבר קרתה כ- -3-4 ימים לפני החיסון ? על פי מה שקראתי הבנתי שאין פגיעה בשיליה אבל קראתי גם שיכולה להיות פגיעה ברירית הרחם בגלל שהמערכת החיסונית יכולה לזהות כאילו יש דלקת או גורם מזיק שחדר לגוף לאחר החיסון ? חוששת ומתלבטת מאוד מכיוון שזה שלב שזה בין לבין בלי תוצאות ברורות אם יש הריון או לא עדיין תודה

06/03/2021 | 13:43 | מאת: פרופ' משיח שלמה

רצוי להרחיק את החיסון מפעולות אפואיות נוספות כמו שאיבה או החזרת עוברים. כי את עלולה ליחס לחיסון תופעות, דלא בהכרח, ניגרמו על ידו.

מנהל פורום טיפולי פוריות