צילום רחם, חצוצרה חסומה והידבקויות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/02/2021 | 09:23 | מאת: ויק

שלום, אני בת 25 ללא עבר ניתוחי או הפלות, ביצעתי את הבדיקה צילום רחם וחצוצרות ולהלן התוצאות: רחם תקין, חצוצרה שמאל תקינה , חצוצרה ימין חסומה ללא מעבר וללא פיזור ,בוצע שטיפה לפתיחת החצוצרה, חלק מחומר הניגוד מתפזר באגן וחלקו מתנתק מאגן מימין, יתכן ביטוי להידבקויות סביב טפולה זו. השאלה שלי היא האם מותר לי לעבור הזרעה ? האם כתוצאה מהידבוקיות הללו אני נמצאת בסיכון גבוה להריון חוץ רחמי? מה הטיפול העיקר במצב זה? אציין שיש לי ירידה ברזרבה השחלתית בהתייחס לגילי הצעיר , fsh נע בין 10 ל- 15 , amh 1.2 תודה.

01/03/2021 | 21:10 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדי לקבוע אם מדובר באמת בחסימה של החצוצרה או בפגם טכני, יש לראות את הצילום בעצמו. כדאי שתפני למומחה לוריות להתייעצות.

מנהל פורום טיפולי פוריות