שאלה לגבי מבנה כרומוזומי של עוברים בבקשה..

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/02/2021 | 16:02 | מאת: אלמוג

שלום פרופ. משיח ותודה ... אני בת 41 וחצי , הכל תקין , בריאה כולל פ. הורמונלי תקין לגמרי . לא ניסיתי להרות לעולם . שוקלת להתחיל לראשונה טיפולי הפריה חוץ גופית . קראתי במקרה הודעה שלך ש " בגיל 44 הכשלונות הם בגלל מבנה כרומוזומי לא תקין של רוב העוברים (אם לא כולם) " . אם כך אז גם בגיל 42 - כל \ רב העוברים לא יהיו תקינים ?.... שאלה 2 - אולי אם כך - עדיף לי להתחיל הזרעות על בסיס הורמונים ל 3 זקיקים בשלים - ? ... אנא ... תשובתך ..... תודה

19/02/2021 | 22:08 | מאת: פרופ' משיח שלמה

1. בהחלט נכון גם בגיל 42 כ-80 אחוזים מהעוברים יהיו ״אנאאופלןאידם״, כלומר נושאים מפר כרומוזומים לא תקין. 2. הזרעות לא ישפרו עובדה ביולוגית זו. היתרון של הםריה חוץ גופית הוא, שאנחנו משתדלים ליצור מספר גדול של עוברים, בתקווה שאחד יהיה ״נורמלי״. אפשרות נוספת היא לבצע בעוברים הדירה כרומוזומית (PGT-A( לפני החזרתם לרחם.

מנהל פורום טיפולי פוריות