בטא עולה ואסטרוגן יורד

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/02/2021 | 14:11 | מאת: מי

שלום פרופ׳, אני 15 ימים אחרי החזרת מוקפאים. הבטא ממשיכה לעלות אבל היתה ירידה משמעותית באסטרוגן וכן ירידה קטנה בפרוגסטרון. יום רביעי- 13 יום לאחר ההחזרה: בטא: 492 פרוגסטרון:90 אסטרדיול: 993 היום (יום שישי)- 15 יום לאחר ההחזרה: בטא: 1754 פרוגסטרון: 78 אסטרדיול: 584 1. מה משמעות הירידה באסטרדיול? הרי אם עובר נקלט הוא מפריש אסטרוגן, לא? 2. מה פירוש הירידה בפרוגסטרון? אני מקבלת זריקות פרונטוגסט יומיות. מדוע יש ירידה? 3. מה משמעות בטא כזאת גבוהה 15 יום לאחר ההחזרה? הוחזרו 3 עוברים. יש סיכוי שנקלטו 3?

19/02/2021 | 14:17 | מאת: מ

רק מצייינת שאני בהחזרה על בסיס הורמונלי ולא טבעי. כלומר אני עם מדבקות אוורל והביוץ נגרם באמצעות הוספת פרוגסטרון. לכן מוטרדת מאוד מירידת האסטרוגן.

19/02/2021 | 20:28 | מאת: מ

מתנצלת אבל שכחתי לכתוב שהוחזרו 3 עוברים מוקפאים ביום 3. ממש בלחץ לגבי הבטא. האם יתכן הריון חוץ רחמי/ הריון מולטי בערכים הללו? האם יש סבירות גבוהה ל-3 עוברים שנקלטו? הוחזרו 2 עוברים טובים ואחד בינוני מינוס. תודה!! נ.ב. - פרופ׳- האם אתה מבצע גם מעקב הריון?

19/02/2021 | 21:37 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין מזמעות לשינויים האלו והם ואריאנטים יומיים

19/02/2021 | 22:03 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין דינוי במה שכתבתי. דווקא מדבקות אבורל יכולות לשחרר יום אחד יותר הורמון ולמחרת פחות. העיקר שהרמה בדם תהיה מספקת.

01/03/2021 | 21:34 | מאת: פרופ' משיח שלמה

השינויים דל האסטרדיול והפרוגסטרון אינם משמעותיים ונובעים מספיגה משתנה של תרופות התמיכה. אני נמנע מלהורות למטופלות לבצע בדיקות חוזרות של אסטרדיול ופרוגסטרון ומבתמך רק על הבטא. זאת בתנאי שטיפול התמיכה מספק.

מנהל פורום טיפולי פוריות