חיסון קורונה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/02/2021 | 13:27 | מאת: אלה

שלום פרופ', אני בדיוק שבועיים משאיבה, ivf מס' 8 ולאחר הפלה נדחית בסבב השישי. היום בדיקת הריון חיובית ולכן מסיקה שאני בשבוע 4 בדיוק. ביום שני הקרוב קבעתי תור לחיסון ראשון כי העדםתי לעשות בין הסבבים במקרה ולא יהיה הריון ועכשיו מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. האם ללכת להתחסן בשלב כל כך רגיש של ההריון או לדחות את החיסון מעט? כמובן שאעשה בטא חוזרת ביום ראשון כדי לראות שההריון מתפתח. אציין שאני לא חוששת שהחיסון יגרום להפלה אלא רוצה להימנע ממחלת חום בשלב כל כך קריטי. תודה לך!

19/02/2021 | 21:35 | מאת: פרופ' משיח שלמה

משרד הבריאות ממליץ לדחות את החיסון לאחר שבוע 12. הסבה אינה מחשש לנזק של החיסון על ההריון אלא בגלל שבשליש הראשון עלולות להיות תופעות שונות כמו דימום ואז עלולים ליחס אותם לחיסון

מנהל פורום טיפולי פוריות