התלבטות אם לבצע שימור פריון או להתחיל ישירות IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/02/2021 | 12:44 | מאת: גל

שלום רב, אני בתחילת גיל 40 ועתידה להתחיל טיפולי פריון בשבועות הקרובים באמצעות תרומת זרע. לא ניסיתי מעולם להכנס להריון, לא עברתי הפלות והפרופיל ההורמונלי שלי תקין. מאוד רציתי לתת לעצמי הזדמנות לנסות להכנס להריון מהזרעה, אך אני מבינה שסיכויי ההצלחה בגילי נמוכים מאוד. הואיל ואני מעוניינת להביא לעולם יותר מילד אחד, רופא הפריון שלי הציע שלמרות העיכוב כביכול בכניסה להריון כעת, אעשה תהליך של שימור פריון והקפאת עוברים, לצורך הבאת ההריון הבא, ורק לאחר מכן להתחיל בתהליך להבאת ילד. בשל העלות הכרוכה בשימור פריון (שגבוהה כמעט כמו תרומת הזרע שרכשתי), אני מתלבטת מאוד אם לבצע את שימור הפריון או פשוט להתחיל בתהליך IVF כדי שיהיה לנו מושג לגבי כמות הביציות שניתן לשאוב ורק אז להחליט אם לבצע הליך שימור פריון. במקרה המאוד אופטימי, נוכל להשתמש בעוברים שאולי יישארו מה-IVF עבור הריון נוסף. אשמח מאוד לדעה נוספת.

11/02/2021 | 21:30 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הייתי בוחר באופציה השניה, כלומר: להיות בהריון בהקדם. בגילך הסיכוי להצלחה מהקפאת ביציות הוא נמוך מאד ולא הייתי מתעכב או משקיע כסף רב בנסיון זה.

מנהל פורום טיפולי פוריות