אנדוטרמיוזיס והקשר לגיוס מעט זקיקים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/12/2020 | 15:01 | מאת: תמר לויט

שלום פרופסור יקר, האם יש קשר בין צ'יסטות בשחלות לאנדומטריוזיס ? ולגיוס מעט זקיקים בטיפולי פוריות ? ואיך קשור אנדומטריוזיס לרזרבה נמוכה. האם במקרה שמסירים נגעים בניתוח תפקוד השחלות עולה וניתן להפיק יותר ביציות ? כפי שרשמתי בהודעה אחת מתחת להודעה זו נתוניי הם, אני בת 36, אין לי היסטוריה של כשל שחלתי מוקדם במשפחה . ואני מאוד דואגת כרווקה ומנסה להבין מה גרם לכך ואם ניתן לשפר את תגובת השחלות לטיפולים. FSH =7.5 , ו - AMH = 0.65 E2 =150 תמר

29/12/2020 | 10:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אנדומטריוזיס היא בהחלט מחלה שעלולה לפגוע ברזרבה השחלתית. ראוי למהר בטיפולי הפריה. בישראל נכנס לסל הבריאות האפשרות להקפיא ביציות לשם שימור פוריות בכלל אנדומטריוזיס ואת בהחלט נימנית על הקטגוריה הזו. אין לנתח את הנגעים בשחלות כי הניתוח עלול להפחית עוד יותר את הרזרבה השחלתית.

מנהל פורום טיפולי פוריות