אסטרודיול - ירידה מחודש לחודש

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/11/2020 | 11:26 | מאת: תמר

שלום פרופסור יקר, רציתי את עזרתך בהבנת שני דברים. 1. האם עליית ה- LH משמעותה התקרבות לביוץ ? כלומר ככל שה-LH עולה הביוץ מתקרב ? האם פרוגסטרון כמו פרמולט נור למשל , גורם לדחיית עליית ה- LH וכתוצאה דחיית הביץ ? למעשה, חוסר בפרוגסטרון יכול להוביל לביוץ מוקדם ? 2. מה המשמעויות האפשריות לירידת ערך E2 בפרופיל יום 2, בהשוואה בין חודש נוכחי לחודש קודם ? אלפי תודות גדולות . תמר

21/11/2020 | 12:12 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לצערי שאלותיך הם ברמה של הרצאה שאינה בהיקף של הפורום. אעיר רק שעלית ה-LH לפני הביוץ היא קצרה וחדה, נמשכת מספר שעות ויורדת. כך שאין הדרגתיות של העלייה. וכן, פרוגסטרון בולם את עלית ה-LH.

מנהל פורום טיפולי פוריות