שעלת

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

30/04/2020 | 08:26 | מאת: יעל

היי שבוע 35 יש לי כמה שאלות 1. האם עצם זה שאתחסן לשעלת זה מגן על התינוקת למקרה שתידבק בשעלת ממישהו שחלה לאחר הלידה?או שזה מגן עליי שלא שלא אדבק ואז אחרי הלידה אדביק אותה 2. נניח ונדבקתי בהיריון זה עובר שיליה העובר יכול להידבק? 3. בתקופה זו שיש כל כך הרבה שמירה מרחק והיגיינה מה הסיכוי להידבק בשעלת? אני בכלל לא יוצאת מהבית וגם אחרי הלידה לא מתכוונת לצאת או לחשוף את עצמי ואת התינוקת. פשוט מעדיפה להימנע מהחיסון הזה כאשר אני בהיריון.אין לי בעיה עם חיסונים . בהיריון מעדיפה שלא.

30/04/2020 | 16:14 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הסכנה בשעלת בזמן ההריון היא בעיקר לאישה ההרה ופחות לעובר. שעלת עלולה להיות מאד מסוכנת (לא פחות מקורונה) והיות ויש חיסון אמין, מומלץ להשתמש בו (הלואי שיהיה כבר חיסון לקורונה).

30/04/2020 | 23:31 | מאת: יעל

1. מה יכול לקרות לאישה הרה משעלת?? כולה שיעול. אישה יכולה להתגבר על זה. 2. השאלה מה יכול לקרות לתינוק זה רק מה שמעניין אותי. איך עובד המנגנון הזה? אני מתחסנת בהיריון ובזכות זה התינוק שלי לא יכול להידבק כי העברתי לו נוגדנים? 3. אם חליתי בשעלת בהיריון זה עובר שיליה גם העובר יידבק? אם אני מתחסנת לשעלת בהיריון והתינוק שלי שנולד נחשף לחולה שעלת הוא לא יידבק? 4. מה הסיכוי שאדבק בשעלת בחיים לא נדבקתי..ועוד עכשיו שכולם נזהרים ושומרים...

מנהל פורום טיפולי פוריות