במידה ויחזרו הטיפולים האם תיתכן הידבקות של עוברים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/04/2020 | 17:01 | מאת: שיר

פרופסור יקר, כשיחזרו הטיפולים האם ייתכן לדעתך מצב של הדבקות בין עוברים מוקפאים???? כלומר אם איכשהו העובר נדבק, האם ייתכן שכאשר יוקפא ידביק עוברים אחרים של נשים אחרות שכבר קפואים? אם זה ייתכן הדבר עלול להיות אסון. כמו כולן רוצה לחזור לטיפולים אבל מודאגת לשלומם ובטיחותם של העוברים עליהם עבדנו קשה. ואין לנו באמת ידע מה קורה במקרה של הדבקה לעובר זעיר... במקרה של חוסר ידע או סכנה לעוברים המוקפאים עדיף לא לחזור לפעילות. האם יש ידע בנושא? אשמח בבקשה לדעתך המקצועית בנושא תודה פרופסור.

15/04/2020 | 20:50 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הדברים שאת שואלת מאד מטרידים גם אותנו. עד היום לא היתה עדות להדבקת עוברים לא ברחם ולא במעבדה אבל אפשרות זו ממשיכה להיבדק. לא נחזור לפעילות לפני שיהיה בטחון מספיק בשאלות אלו.

מנהל פורום טיפולי פוריות