הקפאת טיפולי פוריות בצל הקורונה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/04/2020 | 02:00 | מאת: שאלה

מה קורה עם אשה שימלאו לה בקרוב 45 ולא יכלה להתחיל טיפול בגלל משבר הקורונה? האם יאפשרו טיפול פוריות עם הביצית שלה בתום הקורונה, גם אם האיסור יימשך כמה חודשים וכבר הגיל יהיה 45 פלוס? האם יש ערך לבדיקה הורמונלית שנערכה לאחרונה ויצאה תקינה או שאין לכך חשיבות ומסתכלים רק על הגיל? מה הולכים לעשות במשרד הבריאות אם יקפיאו טיפולי פוריות באופן גורף לחצי שנה או לשנה כל עוד יש הידבקויות מקורונה? האם יש פיקוח על מה שנעשה בתחום זה בבתי חולים פרטיים או בקליניקות פרטיות של רופאים? מה עושים עכשיו במדינות אחרות כמו איטליה ספרד ומדינות ארהב שם המצב באמת קטסטרופלי - האם גם שם אין טיפולי פוריות? לא התחלתיים ולא לממשיכים?

14/04/2020 | 20:53 | מאת: פרופ' משיח שלמה

המדיניות של משרד הבריאות בנושא שהעלת עדיין לא ברורה. בכל מקרה אני מתכוון להעלות בישיבת המועצה הלאומית לפוריות את ההצעה שלנשים שהפסידו טיפול בגין בקורונה-תשמר הזכאות.

מנהל פורום טיפולי פוריות