שלום פרופ אשמח להתייחסות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/02/2020 | 10:10 | מאת: אורחת

שלום פרופ ניסיתי לרשום שאלה ולקצר. ולהבין את תשובתך ולא הצלחתי. אני מנסה שוב לשאול.. ולפרט יותר את התוצאות. כך שאין צורך לענות על שאלה מתחת שהנושא שלה "המשך........" מפרטת פרופיל הורמונלי לאחר גרידה עם מחזורים דלילים יום 3 וווסת {ווסת עם כתמים בלבד, 3 חודשים אחרי הפלה } E2 -219 PMOL/L FSH 6.50 פרוגסטרון פחות מ 2 ---------------------------- יום 2 לווסת {ווסת דלילה כתמים בלבד חודשיים אחרי הפלה} E2 -199 PMOL/L FSH 7.30 פרוגסטרון 2.8 יום 3 לווסת { ווסת דלילה כתמים -נעשה יום אחרי התוצאה מעל} E2 -163 PMOL/L FSH 8.30 פרוגסטרון 2.7 ביחס לכל התוצאות מעליי עשיתי פרופיל ביום 4 לווסת .ווסת תקינה עם כמות דימום תקינה E2 -272 PMOL/L FSH 9.40 פרוגסטרון פחות מ 2 לפי ניסיונך העשיר לאחר תוצאות אלה 1)האם ניתן להסתמך על תוצאות של פרופיל במחזור דליל לאחר גרידה? האם עליי לבדוק amh? 2) האם תוצאות של רזרבה מחשידות יחסית לגילי {28} תודה רבה סליחה על האורך!!!!!!!

13/02/2020 | 19:51 | מאת: פרופ' משיח שלמה

את מרבה בבדיקות ללא צורך. מכיון שייתכן שמעוט הוסת מעיד על כך שלא מדובר במחזור ממש, חכי עד למחזור הבא ואז תבצעי פרופיל ביום 3. כמו כן היות והיית בהריון יש להניח שהפרופיל תקין.

מנהל פורום טיפולי פוריות