סבבים מרובים של איקקלומין

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/12/2019 | 00:26 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר.. בערך בחודש נובמבר של שנה שעברה התחלתי טיפול באיקקלומין ..היו 3 סבבים שלצערי לא צלחו.. הפסקה של כמה חודשים והשנה בתחילת השנה עשיתי עוד סבב וכעת עוד סבב! הרופא אמר שאם כעת לא יצליח נעבור בחודש הבא לזריקות..האם 5 סבבים של איקקלומין נחשב יותר מידי/מסוכן?קצת חוששת לעתידי מכיוון שראיתי כל מיני מחקרים על קשר בינה לבין מחלות..

27/12/2019 | 10:52 | מאת: פרופ' משיח שלמה

גם לדעתי 5 סבבים של איקכלומין זה הרבה. אני נוהג לתת מקסימום 2, אח"כ לעבור ל-3 מחזורים של זריקות ואם לא מצליח-לעבור בהקדם להפריה חוץ גופית. איקכלומין הוא, במידה רבה, טיפול ששיך לעבר.

מנהל פורום טיפולי פוריות