הפסקת תחושות של הריון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/10/2019 | 00:19 | מאת: יפעת

1. עברתי החזרה של עוברים טריים יום שלוש לפני שמונה ימים. הבוקר בבת אחת נעלמו כל התחושות ההורמונליות (כאבי בטן וכאבים בשדיים). אין לי ספק שאין הריון. שאלתי-האם יכול להיות שהעוברים הסתובבו ברחם עד יום 7,8 ואז פשוט נפלטו ולכן אני לא מרגישה כלום יותר? 2. אני בת 44 . נשאבות בכל פעם בין 6-8 ביציות. 4 מתוכן מגיעות ליום חמש (לפעמים גם שש) והעוברים נחשבים מצויינים א ב ל או שלא נקלטים או שיש הפלה. ברור לי שמדובר בגיל. האם העובדה שהעוברים שלי מגודלים לבלסטוציסטים לא אמורה להוות אינדיקציה לכך שהם בכל זאת בסדר?

06/10/2019 | 20:30 | מאת: פרופ' משיח שלמה

1. אין מצב שהעוברים "מסתןבבים ברחם" ונותנים תחושה של הריון. חבל להסתמך על תחושות-עליך לבצע בדיקת בטא ואם מדובר בבלסטוציסטים, את יכולה לבצע 10 ימים לאחר ההחזרה. 2. הכשלונות בגלל הגיל נובעים ממספר כרומוזומים לא תקין ואין בעובדה שהתפתחו בלסטוציסטים ידע באשר למספר הכרומוזומים שיש בהם.

מנהל פורום טיפולי פוריות