עצתך החכמה............................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/10/2019 | 06:35 | מאת: עמנואל

פרופ שלום אני בת 40 וילדתי בינואר 2019 לאחר שנתיים של טיפולי פוריות . הלידה היתה בניתוח קיסרי.כעת אני מעוניינת לחזור לטיפולים שוב להריון נוסף ( הזרע הוא תורם ). האם עליי להמתין שנה מהלידה? בנוסף לפני שנתיים עם תחילת הטיפולים הקודמים ערכתי היסטרוסקופיה שהתוצאות היו: " לא נצפו פתחי חצוצרות האיזור הקרניים בבירור" ועם זאת נכנסתי להריון ( גם נאמר לי שלטיפול אי וי אף לא רלבנטי תוצאה זו) כעת בקרתי אצל רופא פריון ששלח אותי לעשות שוב היסטרוסקופיה בטענה שרוצה לראות שהכל שם "נקי" ואולי היו גם הידבקויות. האם זה הכרחי? הוא בעצם התנה את המשך הטיפול בי בבדיקה זו. לטעמי פחות הייתי מעדיפה לעשות בדיקה זו מכיוון שהיא פולשנית וסתם לחטט נראה לי מיותר. הוא לא בדק אותי באולטראסונד אן משהו. הכל זה השערות בעצם. אשמח אם תוכל לחוות דעתך. בעצם 2 שאלות: האם להמתין שנה לטיפולים הבאים עקב הקיסרי וחוות דעתך החכמה לגבי ההיסטרוסקופיה. תודה וחג שמח

03/10/2019 | 09:57 | מאת: פרופ' משיח שלמה

המתנה של שנה אחרי ניתוח קיסרי היא הגישה של כולנו וזאת נפחד של קרע הרחם בהריוןץ באשר להיסטרוסקופיה, אני מסכים לדעתך: יש לנסות קודם כניסה להריון ורק אם לא יצליח יש מקום לבדיקות פלשניות.

מנהל פורום טיפולי פוריות