היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/04/2019 | 19:20 | מאת: יפה

שלום רב , האם חובה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית . ביצעתי לפני 5 שנים בערך. הנסיון האחרון מתרומה(גיל מבוגר) כשל. הרירית היתה 7.1. האם זו חובה לחזור על הבדיקה? האם הבדיקה הזאת מבוצעת רק בהרדמה כללית והיכן הכי מומלץ לבצע אותה?

09/04/2019 | 12:36 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין חובה לבצע. ניתן להסתפק בבדיקת US (בפרט תלת מימד), בתנאי שהיא תקינה לחלוטין. לשם היסטרטסקופיה אין צורך בהרדמה. המומחים להסטרוסקופיה מבצעים את הבדיקה תוך רגעים שפורים ואפילו לא צריכים שימוש בספקולום.

מנהל פורום טיפולי פוריות