פיפל לפני החזרת מוקפא

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/02/2019 | 00:19 | מאת: אורית

שלום פרופ׳ משיח, תחילה, קבל ברכותיי לרגל קבלת הוקרה על תרומתך ופועלך לקידום הנשים. ולעצם פנייתי, בת 39.5 לפני החזרת בלסטו מוקפא. האם יש מקום להמליץ על פיפל לפני החזרה? מתי העיתוי המתאים? תודה

18/02/2019 | 18:46 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש מחלוקת בעולם וגם בארץ באשר לתועלת שיש בפיפל. לאחרונה פורסמה עבודה באחד מהעתונים היותר נחשבים בתחום הרפואה,שמצאה שאין יותר הריונות עם פיפל אלא שהם בדקו מקרים בהם היה זה טיפול ראשון או שני ומעט בטיפול יותר משני. כ״כ מצאו שאין תועלת במקרים של עוברים מוקפאים. הנסיון האישי שלי מראה שיש הצלחות רבות דוקא במקרים של כשלונות מעל 4, כולל גם מוקפאים. ואני מבצע פיפל רק במקרים כאלו.

18/02/2019 | 20:03 | מאת: אורית

תודה רבה על המענה.

מנהל פורום טיפולי פוריות