בלסטוציסט מוקפא יום 5

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

10/02/2019 | 10:20 | מאת: מצפה

היי פרופ עברתי לאחרונה החזרה של עובר מוקפא אחד, יום 5. בזמן ההחזרה נאמר לי שהעובר שרד אך שהוא עדיין מכווץ.. רציתי לדעת מה המשמעות של כך? האם פוגע בסיכויי ההשרשה? יש לציין כי ההפשרה נעשתה בסמוך להחזרה אודה לתשובתך

12/02/2019 | 10:30 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בלסטוציסט יש בו חלל עם נוזל. בזמם ההקפאה הנוזך יוצא והעובר מתכווץ. בהקפאה יש צורך בהמתנה של כ-3 שעות כדי שיתרחב שוב. עובר מכווץ יש לו סיכויים כמו כזה שהתרחב אבל היכולת לקבוע את איכותו-פחות טובה.

מנהל פורום טיפולי פוריות