בבקשה יעוץ דחוף לגבי ההחזרות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/02/2019 | 14:18 | מאת: סיגל

שלום רב, החזרה מ 14.1 בטא שלילית. גיל 50. בהחזרה אחרונה רירית 7.1 עם 3 פרוגינובה ו1 אסטרופם וגינלי שנוסף קצת מאוחר יותר ותמיכה של אוטרגוסטן 2 -פעמיים ביום. אחרי החזרה היו כאבים בבטן תחתונה שבוע ימים ואחר כך עבר. הייתי בסטרס ועצבים ואולי זה השפיע? לא יודעת מה הסיבה -הרירית?העצבים? התמיכה? האם לדעתך צריכה לעשות בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית? עשיתי בערך לפני 5 שנים. יש שרירן אחורי 29*28 לא מעוות הרירית. איני מעוניינת בבדיקות מיותרות. אך האם לדעתך יש צורך בבדיקת היסטרוסקופיה כדי לדעת למה לא השתרש כדי למקסם את הסיכוי להצלחה בפעם הבאה . והאם לדעתך בדיקת ERA יכולה לעזור במקרה זה? מה ניתן עוד לעשות כדי לא לקחת מלא הורמונים סתם. אשמח לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה מראש.

07/02/2019 | 16:06 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא פרטת באשר לאיכות העוברים שהוחזרו. אם לא בצעת היסטרוסקופיה 5 שנים כדאי לבצע, הפעולה פשוטה ואין צורך בהרדמה. יש לשקול את הטיפול להכנת הרחם ואת התמיכה לקראת ההחזרה.

מנהל פורום טיפולי פוריות