הזרעה שנייה שנכשלה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

28/01/2019 | 13:47 | מאת: אפרת כהנא

שלום פרופ' משיח. שאלה לגבי ההתנהלות עם הזרע לפני הזרעה. בהזרעה האחרונה שביצעתי (השנייה במספר שנכשלה) קיבלתי את הזרע לאחר ההשבחה במזרק. רק לאחר שעה הגיע תורי לבצע את ההזרעה בפועל. האם העובדה כי הזרע היה זמן רב בחוץ יכולה להשפיע על איכותו? אחרי כמה זמן מקבלת המזרק עם הזרע המושבח רצוי לבצע את ההזרעה בפועל? תודה רבה אפרת

28/01/2019 | 20:20 | מאת: פרופ' משיח שלמה

רצוי לבצע את ההזרעה בהקדפ, אולם זרע תקין מסוגל להפרות גם 24-48 שעות לאחר שמופק. שעה של המתנה לא מורידה מהסכויים.

29/01/2019 | 00:21 | מאת: אפרת כהנא

תודה רבה

מנהל פורום טיפולי פוריות