הידבקויות כתוצאה מניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/11/2018 | 11:11 | מאת: ליאת

שלום רב פרופ', 1- עד כמה זה שכיח שבניתוח קיסרי נוצרות הדבקויות שעשיות לפגוע בפריון \בקליטה להריון הבא ? 2- האם ההידבקויות שפוגעות בפיריון הם בתוך הרחם או בחלל הבטן ? תודה רבה על המענה.

12/11/2018 | 12:07 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הידבקויות אחרי ניתוח קיסרי-הכוונה להידבקויות סביב החצוצרות. ז.א. בטניות. זה לא מאד שכיח אבל לא כה נדיר. סבה אחרת לאי פוריות אחרי ניתוח קיסרי עלולה להיות היוצרות של "נישה". נישה זה מעין חר בשריר באזור הצלקת הניתוחית על הרחם, שבשנים האחרונות הסתבר כגורם חשוב בהפרעה בכניסה להריון. כדי לאבחן צריך לבצע היסטרוסקופיה.

מנהל פורום טיפולי פוריות