קבלת חוות דעת על MRI באופן פרטי

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

27/02/2009 | 06:50 | מאת: ליאת

שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי MRI עמוד שדרה (אך צילמו את כל רוחב הגוף) לבדוק חשש לפריצת דיסק. עכשיו אני כבר שבועיים עם כאבי בטן ושלשולים והרופא רוצה לשלוח אותי לCT בטן. אני מאוד לא רוצה לעבוד הקרנה באזור, אני בת 30 ובגיל הפוריות. שאלתי היא האם אפשר לתת לרופא מפענח את הMRI לקרוא ולראות אם מופיעה שם בעייה בבטן וכך למנוע את הCT? תודה

27/02/2009 | 10:59 | מאת: ד"ר חן הופמן

אין קשר בין הבדיקות- ה MRI שעשית היה לעמוד שדרה מתני ואילו ה CT המתבקש הוא לבטן. אין כמעט חפיפה בין הבדיקות.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד