CT רב-תכליתי, מה המלצתך ד"ר?

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

17/02/2009 | 14:15 | מאת: אודי

בן 62, בריא וכך מראות כל הבדיקות המקיפות, אבל: 1. עברתי ניתוח להוצאת משהו ליד התריסריון שהתברר כהמנגיומה כנראה מלידה. 2. עברתי טיפולי אנטיביוטיקה עקב דלקת ערמונית ונמצא במעקב PSA שאומנם בנורמה אך מפאת גילי ותלונות על ריבוי השתנה. ההתלבטות - הכירורג שניתח הבטן אומר שהכל תקין מכל הבחינות אך אחרי שנה רוצה שאעבור CT אחד לביקורת (US בטן לאחר הניתוח לא זיהה שום המנגיומה), אני מתלבט אם נבון לעבור הקרנה שכרוכה ב- CT. ואם כן, אז כבר איך למקסם תועלת ה- CT גם לבירור של מצב הערמונית. הערה: שנה לפני ניתוח הבטן ובסמוך לניתוח בוצעו שני CT לעניין הבטן. תודה ד"ר.

18/02/2009 | 00:35 | מאת: אודי

עכשיו הבחנתי ב- "כשרות ייחודי באתר דוקטורס, ולראשונה בישראל, אנו נאפשר העלאת בדיקות הדמיה לאתר לצורך מתן חוות דעת שנייה". האם אוכל להעביר אליך את ה- CT האחרון אליו התייחסתי (ישנם גם שניים נוספים מכשנה קודם) כדי לדעת על מצב הערמונית?

18/02/2009 | 08:06 | מאת: ד"ר חן הופמן

לצערי זמנית השרות דרך האתר לא פועל. אם ברצונך להעביר את ה CT לחוות דעת שניה פנה לטלפון 0545787034 ואני מקווה שנוכל לעזור. לגבי בדיקת CT- מכיוון שבדיקת ה US לא הדגימה את הממצא אין טעם לעשות את ה US כביקורת למרות שזו לא בדיקה מזיקה. מכיוון שמדובר בממצא שפיר אם הבדיקה תהיה תקינה לא תצטרך לעבור אותה שוב,לכן אם הרופא שלך ממליץ לבצע אותה פעם אחת לא נראה לי שיהיה נזק משמעותי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד