פיענוח MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

02/02/2009 | 22:45 | מאת: אוראל

בס"ד שלום ד"ר חן הופמן עשיתי תאונה לפני שנתיים עשו לי mri בפעם הראישונה איבחנו לי סירנגס בגובה c4-c5 כנראה לאחר מוקד מליאפוטי שהתנזל. ולפני שבועים עשיתי עוד אחד ושמה איבחנו הידרומיליה זעירה לאורך 14 מ"מ בקורד הצווארי בגובה C4-C5, עובי מקסימלי 2 מ"מ. *האם תוכל להסביר לי מה זה סירנגס,מוקד מליאופטי,הידרומיליה? *עד כמה המצב חמור?? תודה ובכבוד רב, אוראל

06/02/2009 | 16:56 | מאת: ד"ר חן הופמן

מוקד מיאלופטי הוא אזור נזק לחוט. הוא מתבטא באות מוגבר בחוט בבדיקת ה MRI ומלווה בדרגות שונות של פגיעה תיפקודית בגפיים- תלוי בגובה ובמידת החומרה. הידרומיאליה וסירינקס הם מושגים חופפים. משמעותם מוקד נוזלי בחוט ולא רק אות מוגבר. לעיתים לא ניתן לדעת האם סירינגומיאליה או הרחבה של התעלה המרכזית הקיימת באופן נורמלי בחוט השדרה. ער כמה המצב חמור תלוי בממצאים הקליניים אותם אני לא יודע.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד