לד"ר חן הופמן הנכבד-שאלות לגבי גדוליניום

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

24/01/2009 | 22:57 | מאת: דניאל

1.באילו התויות בדיקת MRI-מח אין צורך בחומר ניגוד(הוא אינו מוסיף לדיוק הפענוח)? וביתר פירוט,האם בגילוי מלפורמציות מוחיות כתוצאה מחבלה מוחית טראומטית יש צורך בחומר ניגוד? ובאפילפסיה טמפורלית? 2.האם שימוש במגנט רב עצמה (3TESLA) מבטל את הצורך בחומר ניגוד? תודות מראש וסליחה על הטרחה!

25/01/2009 | 21:32 | מאת: ד"ר חן הופמן

לשאלתך (כמעט כל הרפואה על רגל אחת) 1. ברוב בדיקות ה MRI יש צורך בחמר ניגוד למעט חלק מהבדיקות של השלד (עמוד שדרה, ברך וכו'). לרוב אני מעדיף להזריק בבדיקות מח גם לאחר חבלת ראש כי לפעמים מתקבלת תשובה עם ספק למשל על כלי הדם העורקיים או הורידיים. באפילפסיה טמפורלית לא תמיד צריך להזריק אבל יש לנתר את הבדיקה באופן צמוד ואם יש צורך לא לסיים את הבדיקה ללא הזרקה. 2. השימוש ב 3T אינו מבטל את הצורך אלא מוריד את הכמות שצריך להזריק.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד