ARTRO MRA

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

18/01/2009 | 21:49 | מאת: דנית

שלום, אני אמורה לעשות בדיקת ARTRO MRA עם הזרקת גדולניום למפרק הירך בשאלה של פגיעה בלבריס. השאלה היא במה בדיקה זו עדיפה על פני בדיקת MRI רגילה? הבנתי שמדובר בבדיקה פולשנית. האם תוכל לתאר אותה ואת מידת הכאב הכרוכה בה? מה משך הבדיקה הממוצע? תודה, דנית

20/01/2009 | 22:15 | מאת: ד"ר חן הופמן

הבדיקה משלבת הזרקה של חומר ניגודי למפרק עם MRI. הבדיקה מוסיפה מידע על MRI רגיל עקב השגת ניגודיות בין הרקמות השונות של המפרק והנוזלים. אכן זוהי בדיקה פולשנית, אך ללא אחוז גבוה של סיבוכים אם נעשית בידיים מיומנות. משך הבדיקה כולל ה MRI הוא כשעה אולי קצת יותר.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד