תשובת CT PET

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

09/01/2009 | 12:37 | מאת: דנה

שלום רב קיבלתי תשובה לבדיקה הנ'ל. היא מאד לא חד משמעית. חד משמעית לא נמצאו גושים אך ב - 3 מוקדים שונים יש קליטה מוגברת של חומר??????????? נותחתי וטופלתי לפני 16 שנה בגלל סרטן שד, מאז במעקב בלבד. אודה מאד באם תוכלו להרחיב ולהסביר מה יכולות להיות הסיבות לקליטה מוגברת? האם יש סיבות נוספות אפשריות חוץ מהתפתחות סרטן באזור? תודה מראש ובברכה דנה

12/01/2009 | 12:15 | מאת: ד"ר חן הופמן

ישנן סיבות מגוונות לקליטה מוגברת, אשר אינן סיבות גידוליות, למשל: תזוזה הגורמת לפעילות אנרגטית כמו במיתרי הקול למשל, אזורי ההזרקה. לכן הצרוף של PET עם CT נועד להגביר את הדיוק של שתי הבדיקת, כל אחת לחוד וביחד.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד