כמה שאלות על תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

27/07/2009 | 17:02 | מאת: עמרי

שלום רב, אמי עברה בדיקת CT ובה נאמר כי "ישנו רושם של שבר באיזור הקוסטו-כונדרלי הקידמי של הצלע השניה מימין. העצם באיזור זה נראית מעט פרמאטיבית ואספנסילית כך שנראה שמדובר בשבר פתולוגי". מהו האיזור הקוסטו-כונדרלי ? ומה הפירוש של המילים "פראמטיבית" ו-"אספנסילית" ? תודה מראש.

31/07/2009 | 10:22 | מאת: ד"ר חן הופמן

עמרי שלום, כל המונחים בתשובה רומזים על שבר בעצם הנובע מתהליך מישני, האם לאמך גידול סרטני איפהשהו? האם סובלת מגרורות?

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד