US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

25/07/2009 | 22:17 | מאת: אפרת

בלוטת התריס : איסטמוס מעובה עד 0.65 ס"מ אונה ימנית בגודל 2.4*2.2*4.5 ס"מ אונה שמאלית בגודל 2*2.2*3.8 ס"מ מירקם של כל הבלוטה בלתי אחיד עם מספר רב של ממצאים ציסטיים מוקדים, בעיקר היפואכואית היפרווסקולארי ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת גיגולארית שמשני הצדדים מה זה אומר? תודה על התשובה שבוע טוב אפרת

31/07/2009 | 10:17 | מאת: ד"ר חן הופמן

אפרת שלום, לעיתים קרובות בלוטת התריס לא הומוגנית עם אזורים ציסטיים בגדלים שונים. לפי הבנתי מהתשובה לא נחשד שיש תהליך חשוד לממצא משמעותי, שכן אז היה מומלץ לך לעשות ביופסיה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד