הבהרה לתוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

29/12/2008 | 10:47 | מאת: יניב

שלום. בתאריך 11.11.08 עשיתי לראשונה בדיקת MRI בבית החולים תל השומר ?(בדיקה מ"ס 3410000051830050 תאריך אבחון 11.11.08 ד"ר חן הופמן). אם אפשר אני מבקש הבהרה על תוצאות הבדיקה הנ"ל שביצעתה. האם התוצאות מעידות: 1. על פגיעה במוח עקב דלקת קרום המוח או כתוצאה מחום גבוה (מעל 40 מעלות)?. 2. האם מדובר בפגם מולד?. 3. האם הפגיעה יכולה להיות תוצאה של חבלה בראש?. תוצאות הבדיקה: תהודה מגנטית למח והיפוקופוס. סיבת ההפניה - התקפים של ניתוק. הבדיקה בוצעה בסדרות TI.T2.FLAIR.DWI כולל סדרות מאונכות לאונות הטמפוראליות. מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה. מודגם אות מוגבר בקורטקס בחלק האחורי של האונה הטמפוראלית וסביב הפיסורה הסלביאנית, הקורטקס מעובה. אין עדות להאדרה פתולוגית אך ב-T1 האיזור נראה היפואינטנסי, באבחנה מבדלת תהליך תופס מקום עם ממהירות נמוכה אך גם תגובה לפירכוס, רצויה קורלציה לבדיקות קודמות באם נעשו. אין עדות לתהליכים נוספים. אין עדות לאותות ריגים נוספים. אין עדות למלפורמציה מבנית. לסיכום- איזור אות מוגבר קורטיקלי טמפוראלי אחורי משמאל להמשך בירור ודיון משותף

29/12/2008 | 20:26 | מאת: ד"ר חן הופמן

מכיוון שאני המפענח אני מוגבל בתשובה כאן, אתה מוזמן לפנות למכון הדימות בתל השומר ותועבר אלי ישירות. 5305335 03

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד