CT - ס כ נ ת ק ר י נ ה עם נזקים בלתי הפיכים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

26/12/2008 | 15:47 | מאת: ישראל

האם לא מסוכן לעבור בדיקת CT אגן ,בטן , מידי חצי שנה ? מדוע לא שולחים ל-MRI ששם אין בכלל קרינה (תהודה מגנטית) ,האם מסיבה כלכלית והאם ניתן ללחוץ על הרופא שירשום MRI ולא CT?

27/12/2008 | 19:04 | מאת: ד"ר חן הופמן

בדיקות CT שיגרתיות נערכות רק במקרים בהם נחוץ מעקב- לאחר ניתוחים, טיפולים אונקולוגיים וכו'. אין זה מסוכן אלא נחוץ, שכן ה MRI לא מחליף את ה CT בכל השאלות, למשל לריאות, למעיים, בחלק מהשאלות גם באברי הבטן.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד