צילום רנטגן של ריאות.

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

09/09/2014 | 09:30 | מאת: משה

לאחרונה קראתי שרוצים להמליץ למעשנים כבדים (אני בינהם) על צילום CT של הריאות. ברור לי שה- CT נותן תמונה יותר מדויקת, אבל בהתחשב בסיכון לא כדאי להסתפק ברנטגן?

שלום רב הבדיקה מתבצעת עם מינון קרינה מאוד נמוך,ומסייעת באבחון ממצאים מאוד קטנים אשר אינם מתגלים ברנטגן רגיל,ולכן היא מומלצת. האפשרות הזו של הצלת חיים בעוד הממצא קטנטן ,מאוד משמעותית .

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד