נהלי בטיחות ברטגן

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

17/07/2014 | 05:26 | מאת: אושרת

שלום רב, מהו הנוהל של משרד הבריאות בנושא בטיחות בצילומי רנטגן בילדים? האם חלה חובת הגנה עם סינר עופרת בכל מקרה שבו הסימנר לא מפריע לצילום או שיש הנחייה שאם הצילום או רחוק מהגוף ב 30 ס"מ אז אין חובת הגנה? תודה

שלום רב. בהחלט תמיד כדאי להקפיד על כיסוי, אצל ילדים בפרט.

21/07/2014 | 15:58 | מאת: אושרת

בדבריך כתבת שכדאי לכסות את הילדים אבל לא כתבת שזאת חובה. מאוד חשוב לי לדעת מהו הנוהל. הילדים שלי צולמו לאורך השנים מספר פעמים באותו מכון רנטגן אשר חלק מהטכנאים שצלמו לא הציעו מגן ואפילו אמרו שאין צורך בגלל הקרינה המינימלית. מכון הרנטגן טוען ,ואני מצטטת מדבריהם :" אין צורך לתת כיסוי מגן כאשר מצולמים עצמות כגון כף יד, כף רגל (כמות הקרינה קטנה והמרחק בין אזור הצילום לאיברי המין הוא יותר מ30 ס"מ)" והפנו אותי לנוהל משנת 2007. מצאתי נוהל חדש (2009) שבו כתוב : א. שילוט גלוי לנבדק ....לחובת הכסוי במגן עופרת. ג. ככל שהשאלה הרפואית מאפשרת, חובה להקפיד על שימוש בכסוי/מגן עופרת לאיבר/למערכת סמוכים לאזור הנבדק, ובפרט על מיגון בלוטת התריס ואיזור בלוטות המין (הגונדות). לדבריהם הם לא יכולים לתת לי מידע מהי רמת הקרינה אליה נחשף הילד והפנו אותי לברר במשרד הבריאות, אגף הקרינה . פניתי כבר למכון הרנטגן , לבית החולים, משרד הבריאות שעדיין לא ענו לי- 1. מהו הנוהל העדכני והמחייב של מכוני הרנטגן בישראל? 2. מי מפקח על הטכנאים? על המכונה? 3. האם טכנאי יכול לצלם מספר צילומים ( כי הילד זז מהמקום, צילום יצא מטושטש בלי שההורה בכלל ידע, כי הוציאו אותו מהחדר? 4. באחריות מי לשים את המגן, הטכנאי? ההורה? מכון הרנטגן? בית החולים? אני מאוד מודאגת. הטכנאי יכול לפגוע בילדים רבים בדרך זו ולגרום לנזק שאת תוצאותיו ניתן יהיה לראות רק בעוד שנים (התפתחות סרטן אופגיעה בפוריות). תודה, אמא מאוד מודאגת

24/07/2014 | 00:57 | מאת: חיפאית

מציעה לך לנסות לברר במוקד הטלפוני/פניות הציבור של מש' הבריאות: קול הבריאות - מוקד השירות הטלפוני של משרד הבריאות 5400* ,08-6241010

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד