אלטרנטיבה לסיטי?

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

29/06/2014 | 20:23 | מאת: מיקי

שלום רב דר פילדס, אני בת 31 ובבירור 4 שנים לכאבים ממושכים בגב עליון גובה סוףצלע ימין בטן ואותו גובה בגב ימין עליון. ביצעו לי 4 סיטי 2 במסגרת מיון באותו שבוע וקרינה מיותרת.. הגעתי למיון לפני כשבועיים שוב ולאחר סירוב לבצע סיטי פעם 6 שוחררתי.. כל בדיקות הדם ב4 שנים יצאו תקינות ויש לי כאבי שריפה בעמוד שדרה עליונה. האם יש בדיקה - גם אם יש בה קרינה שהיא פחות נוראית מסיטי? במידה ומדובר בלחץ על עצבים שלא מצליחים לראות בסיטי רגיל יש עוד בדיקות? תודה לך מראש ואשמח מאוד לעצתך מאחר ורופאים כבר לא יודעים מה לעשות איתי. מיקי.

01/07/2014 | 21:40 | מאת: מאיה

אני לא רופאה, אבל לאחר תלונות על כאב לא מוסבר בעצמות, אורטופד שלח את בעלי למיפוי עצמות, ולאחר קריאה באינטרנט הבנתי שזו בדיקה שמיועדת גם למקרים כאלה בהן לא ידוע מקור הכאב, או שבדיקות הדמיה אחרות לא מוצאות את הבעיה. אפשרות נוספת היא לבצע MRI, שהיא בדיקה מאד מאד מדויקת וללא קרינה- גם מאד יקרה, אז יתכן ותצטרכי לממן בעצמך (בסיביבות ה 4000 ש"ח). ממליצה לשאול את האורטופד שלך על הפנייה לבדיקות הללו. אופציה נוספת היא אולי לפנות גם לניורולוג? לעשות בדיקת של מערכת העצבים... שוב, איני רופאה, סתם מעלה רעיונות שתדברי עליהם עם הרופא שלך. בהצלחה ותרגישי טוב!

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד