צילום גולגולת

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

19/06/2014 | 16:48 | מאת: ש

דר' שלום עברתי צילום גולגולת 2 צילומים הרגשתי מעין בליטה קטנה בראש בכיפת הגולגולת , הייתי אצל אורתופד שאמר זה כלום ואם אני ממש לוחץ אז אפשר לבצע צילום *סיבת ההפניה:ממצא גרמי חדש ככל הנראה, בכיפת הגולגולת *ממצאים: לא הודגם ממצא חריג. עד כאן הכול תקין... שאלתי היא בד"כ שעושים צילום אני משער שהרדיולוג מסתכל ובוחן את כל הצילום , האם כך או שהוא בוחן רק את מה שנשאל כמו במקרה שלי, רק את כיפת הגולגולת. מדוע אני שואל... כי הייתי אצל הרופא עם התשובה שהכול תקין, הוא הראה לי את כל הצילום שלמעשה כולל את כל עצמות הפנים גם, ואז ראיתי שבצד מסוים , לא זוכר בדיוק היכן ראיתי 3 עיגולים לבנים הרופא אמר לי שאין לי למה לדאוג כי הרדיולוג עובר על כל התצלום ולא רק מה שהוא ביקש לבדוק , האם כך האם הדברים? ששאלתי אותו מה זה הוא אמר משהו עם נוזל שמופרש לעיתים מהמוח... וזה נורמלי... לי זה היה נשמע מפחיד. האם לשים את זה בצד ולסמוך על זה שהרדיולוג בדק את כל התצלום כולו? תודה רבה

שלום רב. בדרך כלל רדיולוג אמור לעבור על כל הצילום ולא להתעלם אם במקרה הוא רואה משהו נוסף,זו חובתו,לכן אני משער שמה שאמר לך הרופא זה אכן נכון,ושאין ממה לחשוש.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד