MRI או מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

04/04/2014 | 01:57 | מאת: רונן

שלום רב, אני לאחר שתי חבלות ראש. עשיתי ,MRI לאחר החבלה הראשונה, הבדיקה היתה תקינה. עכשיו, לאחר החבלה ה 2 הוצע לי לעשות מיפוי עצמות. האם יש קרינה בבדיקת מיפוי עצמות? האם זהה לעוצמת הקרינה ב CT? האם לא עדיף MRI? האם יש ממצא שאפשר לגלות במיפוי עצמות ואי אפשר לראות ב MRI? רונן

שלום רב. אלו שתי בדיקות שונות. במיפוי עצמות יש דגש על עצם הגולגולת במקרה שלך,עקב חבלת הראש,וזו לא אותה קרינה כמו סיטי. יש אכן ממצאים שלא נראים בבדיקה אחת ולכן יש המלצה לבדיקה אחרת.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד