ציסטה חשודה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

30/03/2014 | 20:26 | מאת: רוביק

דוקטור פילדס הנכבד, האם ניתן לברר ב-MRI חשד שהתעורר ב-U.S כליות, בו הודגמה ציסטה בקוטר כ-4.3 ס"מ עם מחיצות בתוכה ורושם לממצא סולידי בהיקפה בגודל כ-1.0 ס"מ (ולא מודגמת זרימה בבירור בתוכן הסולידי הנ"ל)? תודה מראש. בכבוד רב, רוביק

שלום רב. mri יכול לאמת את הממצא..אך בדרך כלל אם יש צורך בבירור נוסף מומלץ לעבור בדיקת סיטי.

03/04/2014 | 18:38 | מאת: רוביק

ד.נ. סליחה, אבל לא ברור לי למה לעבור בדיקת CT (יש בה הרבה קרינה, למיטב ידיעתי), כאשר אפשר לבדוק זאת ב-MRI (שאין בו קרינה). אודה על הבהרתך את הנקודה החשובה הזאת. בברכה, רוביק

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד