CT בלי הגנה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

25/12/2008 | 10:05 | מאת: רמי

דוקטור שלום, עשו לי CT עמוד שידרה מותני בלי כל הגנה על האשכים למרות שביקשתי. לפני כשבוע עשו לי צילום באותו מקום ואז כן הגנו. עד כמה זה מסוכן כללית ולאשכים ספציפית? האם זה היה הכרחי? תודה

28/12/2008 | 23:23 | מאת: ד"ר חן הופמן

בבדיקת CT לעמוד שדרה מתני האשכים אינם כלולים בשדה הבדיקה. במכשירי ה CT החדשים אין קרינה מפוזרת מעבר לשדה הבדיקה, ולכן אין סיבה לחשש, לעומת צילום אשר כולל לעיתים קרובות גם את אזור האשכים.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד