MRI מח עם קיבוע שיניים

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

03/02/2014 | 20:27 | מאת: שאלה

שלום, אני צריכה לעבור MRI מח. בשיניים התחתונות יש לי קיבוע (של יישור שיניים) מאחורה, שנראה לי לפחות לגמרי מתכתי. שאלתי לגביו כשקבעתי את התור ל-MRI, וקיבלתי את התשובה "אם זה בצד האחורי של השיניים זה בסדר", אבל כיוון שאף אחד לא ראה בכלל את הקיבוע הזה (ושוב - לי הוא נראה לגמרי כמו תיל מתכת) אני עדיין מוטרדת. אין לי שום רצון להיכנס לתוך מגנט ענקי עם מתכות בשיניים שלי... האם ידוע לך לגבי קיבועים כאלה, אם באמת ניתן לעשות איתם MRI? איך אני יכולה להיות בטוחה שזה באמת בסדר? (ובאותה הזדמנות אני אשאל גם לגבי סתימות כסופות: אין בהן שום אלמנט מתכתי, נכון?) תודה רבה

שלום רב. לגבי סתימות לא נראה לי שיש בעיה. לגבי הקיבוע יש להתקשר שוב למקום ולברר ,או לחכות ליום הבדיקה ולשאול את הטכנאים לפני תחילת הבדיקה.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד