הדמיה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

15/01/2014 | 17:50 | מאת: אייל

שלום ד"ר פילדס ברצוני לשאול את דעתך המקצועית. מקרה של חשד לבקע נדיר, כנראה אובטורטור, אשר אחת לכמה חודשים יוצא ובולט בכאב עז מאוד ונכנס חזרה אחרי כרבע שעה ויציאה. בבדיקת רופא לא מרגישים אותו כי הוא בפנים. גם US מפשעה לא רואים אותו. 1. האם MRI או CT של האגן יכולים לראות יוכל לראות בקע מסוג אובטורטור? יש טעם לעשות את הMRI? הרי רוב הזמן זה לא כואב וזה בתוך הגוף ורק אחת לכמה זמן זה יוצא החוצה. 2. האם אפשר לעשות CT או MRI של צד שמאל מפשעה בלבד בלי כל האגן כדי לחסוך זמן במכונה. 3 האם בMRI לאיתור בקע אובטורטור חייבים גודוליניום או שאפשר לוותר על החומר ניגוד? תודה רבה רבה

שלוםרב. הבדיקה המומלצת לבקע מסוג זה היא אולטרסאונד.אם לא ראו את הבקע באולארסאונד אז הסיכוי לראות את זה בהדמיה אחרת קטן מאוד.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד