הדמית בקע נדיר, אולי אובטורטור

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

14/01/2014 | 18:19 | מאת: אייל

שלום, אני בחור בן 40. בשנים האחרונות, אחת לכמה חודשים, יוצאת לי פתאום במפשעה צד שמאל בליטה קטנה מאוד מאוד כואבת, תחושה של מצב חירום. זה יוצא ונמצא בחוץ כ 10-20 דקות של כאבים עזים, אני לא מצליח להחזיר את זה עם היד ורק לאחר יציאה בשירותים זה חוזר חזרה פנימה והכאב נפסק מיד. זה קורה בד"כ כשיש לי הרבה גזים. הייתי אצל שני כירורגים בכירים שניהם אמרו שזה מיקום מאוד נדיר! זה יוצא ברום שק האשכים ממש מתחת לעצם הקדמית שבמרכז האגן מתחת לעצם ומעל האשכים. הם לא הצליחו למשש את זה כי כמובן שכשהייתי אצלהם זה לא היה בחוץ ורוב הזמן אין כאב וזה בפנים. אמרו שזה מיקום ותמונה מתאימה לבקע נדיר כשנראה יוצא ועלול לתפוס את זה מעי וזה כנראה אובטורטור וסיכוי נמוך יותר פירנאלי או משהו אחר. בבדיקת US לא היה ממצא. כירורג אחד המליץ לי לעשות " MRI לשלול בקעים נדירים יותר כמו אובטורטור וכו'" והשני אמר שממילא לא יראו את זה ב MRI כי זה באותו רגע בפנים ולא יראו כלום ועדיף לעשות לפרוסקופיה לחפש את זה ואם יש בקע לנתח. ברצוני לשאול את דעתך המקצועית 1. האם MRI של האגן בכלל יוכל לראות בקע אובטורטור? יש טעם לעשות את הMRI? הרי רוב הזמן זה לא כואב וזה בתוך הגוף ורק אחת לכמה זמן זה יוצא החוצה וכואב מאוד. 2. אני חושש מלהיות המון זמן במכונה. האם אפשר לעשות MRI של צד שמאל מפשעה בלבד בלי כל האגן כדי לחסוך זמן במכונה. 3 האם חייבים גודוליניום בשביל לראות בקע אובטורטור /נדיר או שאפשר לוותר על גודוליניום? ( חושש מהחומר ) תודה רבה רבה

שלום רב. אולטרסאונד היא הבדיקה המומלצת למקרה כזה.אם לא הודגם באולטרסאונד אז סיכוי נמוך מאוד שזה יודגן ב mri.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד