בדיקות הדמיה רבות בזמן קצר

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

12/01/2014 | 21:02 | מאת: בני

ד"ר שלום רב. באוקטובר 2008 עברתי סי.טי בטן ובדצמבר 2008 מיפוי כבד. במרץ 2009 עברתי סי.טי ראש, באוקטובר 2010 עברתי סי.טי חזה ובמאי 2012 עברתי שוב סי.טי בטן. בשנת 2009 וכן בשנת 2010 עברתי מיפוי עצמות ובין לבין במשך מספר חודשים רצופים עברתי צילומי חזה. רציתי לדעת מה הסיכון העתידי שקיים עקב הבדיקות הללו אם בכלל? והאם ממש מומלץ לי להימנע מבדיקות כאלו בעתיד?

13/01/2014 | 07:11 | מאת: בני

שכחתי לציין שאני בן 29 וכשהתחלתי עם סבב הבדיקות הללו הייתי בן 24.5. וברוך השם, אני אדם בריא.

שלום בני. אין דרך מדויקת להעריך נזק של קרינה,אך הסיכון להתפתחות בעיה הוא נמוך. לגבי העתיד,יש תמיד לשקול את הנזק שבצילום לעומת התועלת,אם יש צורך ממשי בבדיקת סיטי או איזה צילום אחר,אזי אין ברירה.

13/01/2014 | 15:30 | מאת: בני

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי רק לציין שבכל מיני אתרים וכתבות של רופאים ואנשי מקצוע כתוב שבדיקות הדמיה ובעיקר סי.טי ומיפויים בקרב אנשים צעירים הן מסוכנות ועלולות לגרום לגידולים בעתיד וככל שהאדם שעושה את הבדיקות הללו צעיר יותר וככל שהבדיקות רבות יותר הסיכון עולה. רציתי לקבל את דעתך בעניין הנ"ל. ולדעת אם גם אני שם או שאני יכול להיות רגוע. תודה מראש

13/01/2014 | 16:41 | מאת: בני

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי רק לציין שבכל מיני אתרים וכתבות של רופאים ואנשי מקצוע כתוב שבדיקות הדמיה ובעיקר סי.טי ומיפויים בקרב אנשים צעירים הן מסוכנות ועלולות לגרום לגידולים בעתיד וככל שהאדם שעושה את הבדיקות הללו צעיר יותר וככל שהבדיקות רבות יותר הסיכון עולה. רציתי לקבל את דעתך בעניין הנ"ל וכן לדעת אם גם אני שם ,שכן נראה לי שעשיתי בדיקות רבות בזמן קצר, או שאני יכול להיות רגוע. תודה מראש

13/01/2014 | 17:11 | מאת: בני

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. רציתי רק לציין שבכל מיני אתרים וכתבות של רופאים ואנשי מקצוע כתוב שבדיקות הדמיה ובעיקר סי.טי ומיפויים בקרב אנשים צעירים הן מסוכנות ועלולות לגרום לגידולים בעתיד וככל שהאדם שעושה את הבדיקות הללו צעיר יותר וככל שהבדיקות רבות יותר הסיכון עולה. רציתי לקבל את דעתך בעניין הנ"ל וכן לדעת אם גם אני שם, שכן נראה לי שעשיתי הרבה בדיקות בזמן קצר, או שאני יכול להיות רגוע. תודה מראש.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד