תוצאת CT סותרת את תוצאת US

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

20/12/2013 | 14:10 | מאת: שלומי

שלום, בבדיקת US התגלתה אצלי אבן בגודל 8 ממ בשלפוחית השתן וכליות נקיות. בבדיקת CT שבוצעה כחודש אחרי בדיקת ה-US לא זוהתה אבן בשלפוחית השתן וזוהו 2 אבנים בכל כליה בגדלים של 1-4 ממ. יש לציין שבשבועיים לפני בדיקת ה-CT השתמשתי בכדור אחד ליום של ALFU-KAL XL וכן יש לציין שלא הרגשתי שום דבר חריג במתן השתן שלי בתקופה שבין ה-US ל-CT. מה פשר הסתירה? איזו בדיקה יותר אמינה? בתודה מראש

שלום רב. אאןטרסאונד וסיטי הן שתי בדיקות שונות.הן לא באות אחת במקום השניה,אלא משלימות אחת את השניה. יש ממצאים אשר נראים באולטרסאונד ואינן נראים בסיטי ,ולהיפך.ייתכן שהאבן בשלפוחית הספיקה כבר לצאת עד שבוצע הסיטי.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד